Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Regio: Brei- en haakactie Biblionet Groningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Biblionet Groningen roept alle creatievelingen op om bloemen te breien of te haken. Groot, klein, een moeilijk patroon of in een paar minuten klaar, alles kan en mag. Het liefst in alle kleuren van de regenboog. Online zijn veel patronen en voorbeelden te vinden.

Biblionet Groningen wil de bloemen verspreiden in de hele regio. Mensen kunnen nu, tijdens de coronacrisis, wel extra vrolijkheid gebruiken. De bloemen worden bijvoorbeeld verspreid via de tasjes met boeken die klaar staan voor de afhaalservice, of die worden thuisbezorgd. Ze worden op plekken neergelegd waar ouderen uitzicht op hebben, ze worden verspreid onder zorgmedewerkers en andere mensen in vitale beroepen, en ga zo maar door. Uiteraard gebeurt dit allemaal conform de richtlijnen van het RIVM.

Veilig inleveren en verspreiden
De brei- en haakbloemen kunnen veilig worden ingeleverd via de inleverservice. Op http://www.biblionetgroningen.nl/inleverservice staat hoe dit precies werkt. Via het digitale formulier kan het inleververzoek ingediend worden. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt waarop de bloemen ingeleverd kunnen worden. Kom niet zonder afspraak naar de bibliotheek. Medewerkers van de bibliotheek zorgen ervoor dat de ingeleverde bloemen lang genoeg blijven liggen, alvorens deze verspreid worden in de regio, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Hoe meer bloemen ze binnenkrijgen, hoe meer mensen ze blij en vrolijk kunnen maken. Foto: Ida Buijs.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter