Regio: Delfzijl vangt asielzoekers op

Het college van B en W heeft medewerking toegezegd aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de opvang van ongeveer 150 asielzoekers in het voormalige kantoorgebouw aan de Hogelandsterweg 16 in Farmsum. Dit gebouw is recent omgebouwd tot hotel voor buitenlandse werknemers. Het COA huurt de locatie van de particuliere eigenaar voor een periode van zes maanden.

Het college gaat daarmee in op het verzoek aan gemeenten om waar mogelijk hulp te bieden bij het vergroten van de opvangcapaciteit en het (tijdelijk) huisvesten van vergunninghouders. Door de toegenomen instroom uit onder meer uit Afghanistan is er grote druk ontstaan op de opvangcapaciteit van het COA.

Het college van B en W ziet de urgentie van deze situatie. Burgemeester Gerard Beukema: “We hebben de maatschappelijke verantwoordelijkheid een veilig en humaan onderkomen te bieden aan onder meer de Afghaanse evacuees die onder zeer moeilijke omstandigheden op de vlucht zijn gegaan. Daarnaast vinden we dat voorkomen moet worden dat opvang in sporthallen of andere locaties die daarvoor niet geschikt zijn, nodig is.”

Voorwaarden

De medewerking van het college is onder de voorwaarden van een absolute maximale duur van 6 maanden en opvang van asielzoekers met een kansrijke asielaanvraag. De opvang is bedoeld voor met name gezinnen met kinderen, maar er zullen ook nareizigers komen: familieleden van asielzoekers die al een verblijfsvergunning in Nederland hebben.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter