Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Nieuwe uitrukkleding brandweer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onlangs hebben de brandweermannen en vrouw van blusgroep Wagenborgen hun nieuwe uitrukkleding in ontvangst genomen. Brandweer Wagenborgen is het eerste korps in het cluster Eemsdelta die de nieuwe pakken in ontvangst mocht nemen.

Brandweer Groningen verspreidt deze periode de nieuwe uitruktenue’s onder al haar 900 brandweermensen in de provincie Groningen.

Veranderingen
De nieuwe uitrukkleding heeft een aantal opvallende verschillen ten opzichte van het oude tenue waaronder de kleurverandering. Daarnaast bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden. Ook is het materiaal van het nieuwe tenue lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter