Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Patiënt overleden verpleegafdeling C2

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dit weekend is één van de patiënten overleden die besmet is geraakt met Covid-19 tijdens de corona-uitbraak op verpleegafdeling C2. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en naasten van de overleden patiënt’, zegt bestuursvoorzitter Ate van der Zee. Al bijna een jaar doen ze er in het UMCG alles aan om het coronavirus zoveel mogelijk buiten de muren van het ziekenhuis te houden. Ze testen medewerkers en patiënten en houden zich aan alle coronamaatregelen die in het ziekenhuis nodig zijn. En toch is het, ondanks alle zorgvuldigheid die iedereen naleeft, niet te voorkomen dat patiënten en medewerkers met corona besmet raken. Het virus laat zich simpelweg niet altijd tegenhouden ,aldus van der Zee.

Dit weekend bleken nog eens 2 patiënten en 7 medewerkers besmet te zijn met coronavirus. Er zijn op dit moment in totaal 24 patiënten en 28 medewerkers positief getest. Om de uitbraak zo goed mogelijk in te dammen blijven ze uitgebreid bron- en contactonderzoek doen en medewerkers en patiënten preventief testen.

Afdeling C2 is dit weekend schoongemaakt en is weer geopend voor de reguliere zorg. De planbare operaties worden vanaf vandaag weer deels opgestart. Ondanks de uitbraak kon alle urgente zorg op de afdeling de afgelopen dagen wel veilig doorgaan.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter