Regio: Vaccineren 90 plussers gestart

GGD Groningen is deze week begonnen met het vaccineren van 90-plussers die nog zelfstandig wonen. Het kabinet besloot vorige week om mensen in de leeftijdsgroep van 85 – 90 jaar naar voren te halen in de vaccinatiestrategie en hoopt hiermee de druk op de zorg te verminderen. De mobiele 90-plussers worden uitgenodigd door hun huisarts om een afspraak voor vaccinatie te maken. De huisarts beoordeelt de mobiliteit van deze hoogbejaarden. Wie niet mobiel genoeg is om naar een centrale prik locatie te gaan, wordt op een later moment door de huisarts ingeënt.

Het vaccineren van 85-plussers zal komende week vervroegd starten. Landelijk is afgesproken hiervoor het Pfizer-vaccin te gebruiken. Het prikken van de thuiswonende ouderen die mobiel zijn, gebeurt op de GGD-vaccinatielocatie in MartiniPlaza in Groningen. De 2e prik volgt na 36 dagen. Tegen die tijd is naar verwachting weer voldoende Pfizer-vaccin beschikbaar.

De groep van 85- tot 90-jarigen ontvangt vanaf donderdag 28 januari 2021 een uitnodiging via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Voor het maken van een afspraak kunnen zij een speciaal landelijk nummer bellen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter