Regio: Volkskredietbank meer bereikbaar

De Volkskredietbank Noord- Oost Groningen is ook op dinsdagavond en donderdagavond telefonisch bereikbaar van 18.00 uur tot 20.00 uur voor nieuwe klanten. Voorheen was de bank alleen overdag bereikbaar. Met deze verruiming in de openingstijden wordt de bereikbaarheid van bank vergroot en is daarmee voorbereid op een toenemende hulpvraag. Door bijvoorbeeld het wegvallen van werk of (een deel van) het inkomen door de coronacrisis wordt een toenemende groep mensen in korte tijd geconfronteerd met geldzorgen en kunnen ze in de financiële problemen komen. Deze mensen biedt de Volkskredietbank ondersteuning.

Nieuwe klantgroep

“Door de coronacrisis ontstaat een heel nieuwe klantgroep. Mensen die voor de coronacrisis geen financiële zorgen hadden, worden nu ineens geconfronteerd met betalingsproblemen”, zegt voorzitter Annalies Usmany-Dallinga van het dagelijks bestuur van de VKB en wethouder van de gemeente Appingedam. “Het is belangrijk om in deze onzekere tijden rust en overzicht te bieden aan deze groep mensen met financiële problemen om erger te voorkomen.”

Inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Het Hogeland, Loppersum, Oldambt, Pekela en Veendam kunnen gebruik maken van de diensten van de Volkskredietbank Noord- Oost Groningen. Het is een sociale bank die geen winst maakt. Al meer dan vijftig jaar helpt de financiële instelling bij het leren omgaan met geldzaken en het oplossen van schulden. Soms is er sprake van een drempel die mensen over moeten om over geldproblemen te praten, maar niets doen zorgt vaak voor het verslechteren van de situatie.

Advies en hulp op maat

De Volkskredietbank biedt advies en hulp op maat en werkt samen met verschillende instanties, zoals het algemeen maatschappelijk werk, woningcorporaties en energieleveranciers. Inwoners met financiële problemen in de zeven deelnemende gemeenten kunnen worden geholpen om weer overzicht te krijgen in de financiën met het doel dat de klant weer grip krijgt op de eigen situatie.

Openingstijden

De Volkskredietbank Noord- Oost Groningen is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0596- 629600. Daarnaast kunnen nieuwe klanten terecht op dinsdagavond en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op hetzelfde telefoonnummer. Vragen kunnen ook worden gemaild naar: info@volkskredietbank.nl.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter