Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Regio: VVD trots op toerismebeleid

De Groninger Statenfractie van de VVD is trots op het nieuwe toerisme- en recreatiebeleid van de Provincie Groningen. Het beleid was woensdag onderwerp van debat in de Provinciale Staten.

‘Onze provincie heeft een enorm potentieel in onze toeristische en recreatieve sector, daarom is het goed om te zien dat de Provincie daar nu vol op wil inzetten’ aldus Statenlid Mada Miesen, ‘Juist in deze zware tijden is het van belang om deze sector op de kaart te zetten en in te zetten op onze Groninger ondernemers.’

De liberalen zijn ook blij dat er extra aandacht komt voor vaarrecreatie ‘Er zijn ruim 2,6 miljoen watersporters in Nederland, ook hebben we meer dan een half miljoen plezierboten in Nederland; dat biedt enorme kansen voor de Groninger ondernemers op en rond het water.

De recreatieve sector liep in het verleden tegen obstakels aan. Zo werd er bij het beheren van bruggen onvoldoende rekening gehouden met fietsers en vaartuigen, mede omdat deze verantwoordelijkheid bij veel partijen verspreid lag. ‘Juist daarom zijn we blij dat het College nu een centrale rol wil vervullen en meer regie gaat pakken, om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.’ Foto: Dag van het Schildmeer.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter