Sappemeer: Lezing in borg Welgelegen

In deze lezingencyclus van rondom vrijheid ontdekten kunstenaar Jos Boerjan en musicus Tim Nobel dat er allerlei mooie raakvlakken zijn tussen muziek en de beeldende kunst. Na WO II grepen musici en beeldend kunstenaars hun vrijheid. Tim en Jos vertellen in deze lezing over de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Deze lezingenreeks is georganiseerd door vanuit Kielzog en vindt plaats op meerdere mooie locaties in de gemeente Midden-Groningen.

Beeldende Kunst
Jos gaat het hebben over beeldende kunst in WO II, hoe de kunst in het Derde Rijk verboden werd, hoe kunstenaars naar Amerika vluchten en hoe ze na de oorlog de vrijheid oppakten. Kirchner, Nolde, Mondriaan, Klee, Picasso en van Doesburg zijn enkele van de kunstenaars die in de lezing worden besproken.

Muziek
Tim Nobel vertelt en speelt. Het muziekonderwerp bij deze lezing is de populaire muziek rond de Tweede Wereldoorlog. The Andrew Sisters, Glenn Miller en Vera Lynn kunnen natuurlijk niet ontbreken. Samen met pianist Robert Bosscher brengt Tim deze muziek live en vertelt hij over de
achtergronden.

Over Jos Boerjan
Jos Boerjan studeerde Autonome Kunsten aan de Academie Minerva en volgde de Keramische Vakopleiding in Gouda. Hij is aan Kielzog verbonden sinds 1996 als docent en teamleider bij de Kunstwerkplaats.

Over Robert Bosscher
Pianist Robert Bosscher is na 7 jaar in New York te hebben gestudeerd en gewerkt, teruggekeerd naar Nederland. Hij studeerde o.a. bij Kenny Barron en woont nu weer met zijn gezin in Groningen. Robert is als pianodocent verbonden aan het Kielzog.

Over Tim Nobel
Contrabassist Tim Nobel studeerde aan het conservatorium zowel lichte als klassieke muziek. Van 2000 tot 2019 werkte hij als contrabassist bij het Orkest van het Oosten. Naast zijn werkzaamheden in de klassieke muziek treedt hij op met jazz- en wereldmuziekensembles en componeert en arrangeert hij. Tim is verbonden aan het Kielzog als teamleider Muziekschool.

Deel naar jouw media!