Sappemeer: WinterWelVaart2020 gaat niet door

Normaliter vindt in december hét winterevenement van Groningen, Zoutkamp en Sappemeer plaats. Dit jaar kunnen de gemeentelijke overheden echter in verband met de coronamaatregelen geen vergunning afgeven voor WinterWelVaart. Het gaat niet door, er komen geen historische schepen en er is geen theater- en muziekprogramma. De organisatie biedt wel een WinterWelVaart-kerstbox en luisterroute aan. Door het grotendeels verloren vaarseizoen staat het voortbestaan van de Nederlandse chartervloot nu extra op het spel. Om deze sector met het wegvallen van het evenement toch te kunnen ondersteunen, is er een speciaal kerstpakket. De WinterWelVaart-kerstbox is vanaf maandag 23 november te bestellen op de website van het Gronings initiatief Grokaalbox.nl en op winterwelvaart.nl voor € 49 per stuk, de winst ervan gaat naar de Bruine Vloot. De kerstbox wordt op vrijdag 18 december thuisbezorgd.

WinterWelVaart bij je thuis 

Met de WinterWelVaart-kerstbox haal je het lekkers en leuks van de wintermarkt in huis. Met de aanschaf van dit Groningse kerstpakket ondersteun je niet alleen lokale ondernemers maar ook de historische klippers, aken, schoeners en tjalken die tijdens WinterWelVaart 2021 hopelijk weer aanleggen in het mooiste stukje binnenstad van Groningen. Je kunt de box online bestellen en laten bezorgen. Wil je iemand verrassen voor de kerst? Of je medewerkers bedanken voor hun inzet? Op maandag 23 november wordt de inhoud van de kerstbox bekend gemaakt en kan de box online besteld worden. Een pakket met alleen maar lokale producten met een fijn winters tintje.

Laat je verrassen door de warme luistervoorstelling van WinterWelVaart
Een oude mast kraakt en piept onder een dikke laag ijzel. Uit de huizen langs de Hoge, Lage en Kleine der A kronkelen de rookpluimpjes via de Noorderhaven de hemel in. Het is traditie om tijdens de donkere dagen voor kerst met WinterWelVaart het historisch A-kwartier te bezoeken, met haar feeëriek uitgelichte historische schepen. Hoewel dit jaar alles anders loopt, biedt de organisatie een passend alternatief: een theatrale luisterroute die je straks via je mobiele telefoon langs monumenten en andere bezienswaardigheden leidt. De tour laat je met een uniek verhaal vol fantasie en historie op een nieuwe manier luisteren en kijken naar de stad. De luisterroute wordt in samenwerking met Studio Tape ontwikkeld, kosteloos beschikbaar gesteld door Tapart en is vanaf 18 december via www.winterwelvaart.nl een half jaar lang ter plekke gratis te beluisteren via je mobiele telefoon. De route is geschikt voor jong (vanaf 6 jaar) en oud. Dus ga er samen met het gezin, je neefje, nichtje, opa, oma of in je eentje erop uit.  Een theatrale wandeling die je hart verwarmt en een glimlach op je gezicht tovert!

Zoutkamp en Sappemeer
WinterWelVaart 2020 gaat ook in Zoutkamp en Sappemeer niet door

Deel naar jouw media!