Scheemda: Besmettingen in ziekenhuis

Het Ommelander Ziekenhuis doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis een veilige plek is voor iedereen die zorg nodig heeft en zorg verleent. Ondanks alle maatregelen, zoals handhygiëne en het dragen van een mondmasker, is er sinds deze week een toename geconstateerd van het aantal positief geteste medewerkers en patiënten. Uit voorzorg heeft men daarom besloten om de komende dagen alle medewerkers die de afgelopen 10 dagen op de betreffende afdelingen hebben gewerkt en alle patiënten die op deze afdelingen verblijven preventief te testen op het coronavirus. In totaal gaat het om ongeveer 300 medewerkers en 50 patiënten. Normaal gesproken test men alleen bij (milde) klachten maar nu nemen ze het zekere voor het onzekere. Op deze manier kan men de situatie volledig in kaart brengen.

Bezoekersregeling

Gezien het toenemende aantal besmettingen scherpt men de bezoekersregeling aan. Tot dat de uitslagen van de testen van medewerkers en patiënten bekend zijn, zijn patiënten én bezoekers (maximaal 1 bezoeker per dag per patiënt) van de betreffende afdelingen verplicht om een chirurgisch mondneusmaker te dragen. Deze maskers worden verstrekt vanuit het ziekenhuis. Men zal alle patiënten informeren zodat bezoek van tevoren weet waar men aan toe is.

Blijf naar het ziekenhuis komen

Tijdens de eerste coronagolf heeft men gezien dat een groep patiënten niet meer naar het ziekenhuis of de spoedeisende hulp kwam. Het ziekenhuis doet een oproep aan alle patiënten om gewoon naar het ziekenhuis te komen. De reguliere- (poliklinieken) en spoedzorg gaan gewoon door.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter