Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Scheemda: Zelfrijdend busje naar ziekenhuis succesvol

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De proef met de zelfrijdende shuttle tussen de hoofdingang van het Ommelander Ziekenhuis en de dichtstbijzijnde bushalte in Scheemda wordt verlengd tot het eind van dit jaar. De proef is een succes: al meer dan 3000 mensen maakten gebruik van het zelfrijdende busje. Passagiers reageren positief: zij vinden de shuttle een belangrijk onderdeel van hun reis naar het ziekenhuis.

De komende maanden gebruiken ze om nog meer te leren van de proef. Daarbij kijken ze onder andere naar de invoering van het digitale rijbewijs en de mogelijkheden om een zelfrijdende shuttle vaker te gebruiken als aansluiting op andere vormen van openbaar vervoer. Verder testen ze nog hoe de shuttle werkt in verschillende verkeerssituaties met uiteenlopende snelheden, verkeersregels en autoverkeer. Voor deze testen wordt de shuttle een paar keer uit de dienstregeling gehaald. Op dat moment zorgen ze voor vervangend vervoer.

Volgend jaar wordt op basis van de resultaten van de proef, het onderzoek en een evaluatie besloten wat het vervolg is. Bron: Provincie Groningen

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter