Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Burgemeester sluit café Sid bie de buren voor 1 maand

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen sluit aanstaande vrijdag het café Sid bie de buren in Siddeburen voor één maand. Dit omdat het café meerdere keren de Drank- en Horecawet heeft overtreden en overlast veroorzaakt. Sid bie de buren heeft de laatste maanden meerdere overtredingen van de Drank- en Horecawet begaan, waaronder alcohol schenken aan minderjarigen. Ook was de leidinggevende was niet in het pand en er was geen vergunning aanwezig in het pand. Het pand heeft in 2016 ook al een waarschuwing gekregen van de burgemeester van de voormalige gemeente Slochteren.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Al langere tijd is dit pand een zorg, want naast de overtredingen is er ook nog eens sprake van overlast voor de omgeving door vechtpartijen, vernielingen en lawaai.Ook houdt het café zich meerdere keren niet aan de sluitingstijden die in onze gemeente gelden. Het is een optelsom van overtredingen en overlast die maakt dat ik een signaal wil afgeven en het pand voor een maand sluit.”

Het café mag na een maand weer open als de uitbater zich tenminste aan de voorwaarden heeft gehouden. Mocht het café daarna toch opnieuw in de fout gaan, dan loopt de eigenaar het risico dat de gemeente de vergunning intrekt.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter