Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Crea Café in de Bibliotheek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vrijwilligers Laura van den Berghe en Ivonne Croeze van de Bibliotheek Slochteren zaten al enige tijd in een appgroep met Truus Tonkens, Daphne Faber, Diana de With en Rebecca Bruggink, waar zij creatieve ideeën uitwisselden. Ivonne: ‘’We hebben een groepsapp waar we dingen in overleggen en ook ideeën delen en uitbreiden samen.” De appgroep alleen leek niet genoeg, “want zonder samenwerking kun je veel willen maar je hebt elkaar nodig om het uit te voeren.”

Daarom zochten ze een plek waar ze konden samenkomen, en die plek vonden ze in de bibliotheek. Als vrijwilligers wisten Laura en Ivonne dat de bibliotheek een platform biedt en maakten hier daarom gebruik van. De eerste bijeenkomst was op woensdagochtend 9 december: een kersthaakochtend (zie foto). Het is echt een Crea Café en geen handwerkcafé: “Handwerken is meer het breien haken en naaien. Het lijkt ons leuk als ook de andere creatieve dingen gedaan kunnen worden, zoals bijvoorbeeld origami.”

De eerste bijeenkomst was een groot succes en daarom willen ze vanaf nu elke tweede woensdag van de maand samenkomen van 10-12 uur. Helaas gaat dat i.v.m. de verscherpte maatregelen niet lukken in januari, maar ze hopen op woensdagochtend 10 februari weer samen te kunnen komen voor een Valentijnspecial. Iedereen die geïnteresseerd is, is dan welkom. Houd daarvoor de website in de gaten https://biblionetgroningen.nl/bibliotheek/slochteren/81.

Heb jij ook een activiteit, expositie of lezing die je graag in een van onze bibliotheken wil laten plaatsvinden? Neem daarvoor contact op met de betreffende bibliotheek.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter