Siddeburen: MFC formule werkt steeds beter

Het is alweer een aantal jaren geleden dat de Protestantste gemeente van Siddeburen de nodige vraagstukken over haar gebouwen op tafel had liggen, hoe daar mee om te gaan. De kerk had het nodige aan aardbevingsschade, het zalencentrum Rehoboth achter de kerk was sterk verouderd en was toe aan groot onderhoud. De kosten om de bestaande faciliteiten in de benen te houden waren hoog, dat zelfde gold ook voor het onderhoud aan het zalencentrum. Gedacht werd al snel aan nieuwbouw, maar hoe verbind je een monumentale kerk aan een nieuw te bouwen zalencentrum. Men kwam met een ambitieus plan, de kerk zou worden gemoderniseerd en er achter een multifunctioneel gebouw. Doel was om in het gebouw divers huurders ruimte te bieden en elkaar een stuk kruisbestuiving te geven. Bijna alle potentiele huurders van het eerste uur hebben ook daadwerkelijk plaatsgenomen in het gebouw. Cosis, een huisarts, diverse zorgaanbieders, en onder andere de bibliotheek.

We spraken met secretaris van de stichting MFC Siddeburen Jan Onne Bosman, over hoe het er voor staat met het MFC en haar voorgenomen doelstellingen. We hebben last van corona gehad, vlak na de opening van het MFC. Nu draait het steeds beter en zijn we de laatste zaken aan het realiseren, aldus Bosman.

Eén van de zaken wat men probeert te realiseren is de dorpshuiskamer. Sibboersters kunnen aan deze tafel een krantje lezen en een betaalbaar kopje koffie drinken. Hiervoor is men opzoek naar vrijwilligers die het een en ander kunnen begeleiden.

Het gebouw is een belangrijk spil in het dorp Siddeburen geworden en men draagt bij aan de leefbaarheid van het dorp.

Deel naar jouw media!