Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Winnaars Goud Grunn 2019-2020

Vrijdag 19 juni jl. hebben ze op twee locaties de winnaars bekend gemaakt van Goud Grunn 2019-2020. Op het Theda Mansholt College in Delfzijl gingen de jongedames Marleys en Rosalie er vandoor met de juryprijs, namelijk een cheque van 250 euro, 2 gouden medailles en natuurlijk eeuwige roem!
De juryleden Randolf Boersma, Nienke Busscher en Drewes Wildeman en de jongerenjury vonden het project Ouderenzorg, bestaande uit een hulphorloge en website het beste. Het hulphorloge wordt aan een hulpbehoevende en verzorger/ familielid verstrekt en zo kunnen ze gemakkelijk met elkaar contact houden en eventueel noodhulp inschakelen.
“Goed idee, mooie presentatie en goed dat er bewust gekozen is voor het gebruik van gerecycled materiaal waardoor ook de kosten van het horloge lager zijn”, zo luidde het oordeel van de jury.

Op de Rutger Kopland School in Siddeburen vielen maar liefst vier dames in de prijzen: Mirjam, Milou, Janique en Naomi met hun maquette over de Groninger wijk van de toekomst. De jury prijst de veelzijdigheid, er is aan van alles gedacht zoals voorzieningen (moestuinen, parkeerplaatsen), bevingsbestendig bouwen, het opwekken van stroom, duurzaamheid, recreatie en het verkopen van de lokale producten in de supermarkt. Kortom, goed doordacht en netjes uitgewerkt en gepresenteerd. Ook voor hen de cheque en gouden medaille!

Aanpassingen vanwege corona
Zo’n 170 leerlingen deden dit schooljaar mee aan Goud Grunn en de daaraan gekoppelde prijsvraag. Aanvankelijk hadden we 500 deelnemers, maar vanwege de coronapandemie hebben we veel activiteiten moeten annuleren en konden het Aletta Jacobs College in Hoogezand, Dollard College in Woldendorp en Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam helaas niet deelnemen. Ook hebben we de expositie van de gemaakte werkstukken moeten afzeggen en de grote, feestelijke prijsuitreiking op 12 juni in Delfzijl. Foto’s: EPI-kenniscentrum.

 

 

Deel naar jouw media!