Siddeburen: Bouwvergunning kindcentrum aangevraagd

Voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum Siddeburen is de bouwvergunning aangevraagd. De afgelopen periode is veel nagedacht over hoe de omgeving van de school ingericht kan worden. De schoolpleinen, de kiss ’n ride, fiets- en voetpaden, parkeerplaatsen enzovoorts moeten allemaal een plekje krijgen en dit moet zorgvuldig gebeuren.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de ideeën voor het plein, de pleininrichting en een eventueel thema. Vanuit de scholen is hiervoor een werkgroep samengesteld. Het plein zal uitdagend en sportief worden ingericht, waarbij alle gebruikers hun plekje hebben. De ontsluiting van het gebied heeft ook bijzondere aandacht. Het belangrijkste is om straks de kinderen veilig naar en van school te krijgen. Daarbij wordt ook meteen bekeken hoe bestaande verkeerssituaties die niet optimaal zijn, beter kunnen worden gemaakt.

Aannemer Jansman gaat samen met onder andere de architect, vertegenwoordiging van de scholen, de adviseurs en de gemeente het bouwplan verder technisch uitwerken.

Deel naar jouw media!