Slochteren: Nederlaag voor VIOS dames

Na een flitsende start vorige week tegen Donitas moesten de dames van VIOS zaterdag een 0-4 nederlaag incasseren tegen de dames van Oranje Nassau uit Groningen

Zonder de geroutineerde Mirelle Overweg maar verder met een fitte selectie traden de Slochter volleybalsters met een overwinning op zak aan tegen Oranje Nassau.

Al bij een 1-6 achterstand werd een time-out aangevraagd om de dames op scherp te zetten. De dames begonnen ongeconenstreerd aan de wedstrijd en de coach probeerde al in het begin van de wedstrijd een andere mindset te creeren. Ook na de timeout werden echter vooral veel fouten gemaakt. Het werd te tegenstander te gemakkelijk gemaakt, ON hoefde zelf niet veel af te dwingen en beperkte zich tot het maken van geen fouten. Dat bleek voor ON voldoende te zijn om de eerste set naar zich toe te tekken (19-25)

In het begin van de tweede set maakte het team uit Slochteren vooral een aangeslagen indruk wat er wederom in resulteerde dat ON een voorsprong nam. Na weer een timeout  leek het tij zich te keren maar trok ON uiteindelijk toch de overwinning naar zich toe (22-25)

In de derde set leek de thuis ploeg het spoor helemaal bijster. De teleurstelling over het feit dat het niet zo liep zo als de week daarvoor leek niet uit de hoofden te verdrijven.  Met veel serve en aanvalsfouten en een slechte organisatie werd het de gasten uit Groningen erg gemakkelijk gemaakt. (17-25)

In de vierde set probeerden de Slochter dames toch nog een keer de rug te rechten maar met het vertrouwen van Oranje Nassau en de twijfel van de thuisploeg kon ook deze set niet winnend worden afgesloten. (20-25)

Met een ervaring rijker en een illusie armer treden de dames vrijdagavond tegen Ritola in Zuidlaren aan en krijgen ze een nieuwe kans om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Foto: Wilco van der Laan fotografie.