Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Slochteren: Tentoonstelling Svetlana Tartakovska

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De tentoonstelling is te zien in het Koetshuis van de Fraeylemaborg van 20 juni tot en met 18 oktober 2020. Svetlana Tartakovska werd in 1979 geboren in Berditchev (Oekraïne) en woonde daar tot haar dertiende. Na een periode in Duitsland woont en werkt ze sinds 2000 in Nederland en is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Daarnaast studeerde ze aan de Art Academy in Florence.

Ze trok veel aandacht met haar deelname aan het programma Sterren op het doek, gepresenteerd door Hanneke Groenteman. Tartakovska won met haar portret van Joop van den Ende. Svetlana schilderde hem staand met op de achtergrond een impressie van Cyrano de Bergerac, voor Van den Ende een belangrijke en dierbare productie.

Svetlana portretteert graag mensen -vaak vrouwen- uit haar dagelijkse omgeving, waarbij hun emoties haar intrigeren. Veelal zijn dat zwaarmoedige gevoelens die ze probeert te vertalen op het doek. De kunstenares werd geïnspireerd door de historische interieurs van de Fraeylemaborg. Met modellen dwaalde ze rond in de vertrekken en verwerkte later verschillende beelden in haar schilderijen.  Zo laat het portret “Zusjes” twee dromerige jonge meisjes zien op een geborduurde bank in de Grote Zaal van de borg.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter