Slochteren: VIOS dames prima uit de startblokken

Met een nieuwe trainer/coach aan het roer, versterking van passer/loper Mirelle Kappen Overweg en Ilse van Wijk maar zonder de gestopte Lonneke Wagenaar en Fleur Boersma zijn de dames van VIOS in de eerste wedstrijd thuis tegen Donitas prima van start gegaan.

Na een maand van voorbereiding lijken de dames klaar voor de competitie.

Een andere trainer met andere inzichten maakte dat de voorbereiding vooral wisselvallig verliep. Er werd gewonnen van teams die een klasse hoger spelen maar ook verloren van teams die een klasse lager of in de zelfde klasse spelen. De laatste 2 oefenwedstrijden tegen derde divisie teams hadden het team echter vertrouwen gegeven.

Met dat vertrouwen en veel enthousiasme werd door VIOS begonnen aan de wedstrijd tegen de studentes van Donitas. Serverend  werd Donitas onder druk gezet en afgehouden van een goede en effectieve eigen aanvalsopbouw. Vaak moest Donitas vooral de oplossing zoeken omdat de passing door de serve druk niet op orde was.

Omdat VIOS zelf de organisatie verdedigend wel goed op orde had en bovendien de pass en side/out goed verzorgd werd kwam Donitas er in de eerste 3 sets niet aan te pas. De eerste 3 sets gingen dan ook redelijk eenvoudig naar VIOS (25/16 25/16 en 25/13)

Zoals zo vaak als al duidelijk is dat een wedstrijd is gewonnen viel de focus in de 4e set enigszins weg. Dit resulteerde in een 21-17 achterstand. Met nog een time-out en het toepassen van 2 wissels wisten de Slochter dames het tij echter net op tijd te keren en zo werd uit de eerste wedstrijd het maximale aantal van 5 punten binnen gesleept.

Volgende week om 18.30 uur  staat in de eigen Duurswoldhal wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan is Oranje Nassau uit Groningen de tegenstander.

Deel naar jouw media!