Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Duizenden bezoekers Schildweek 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Duizenden bezoekers bezochten vorige week de Schildweek 2019. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wissende windsterktes gehad. In totaal zijn er 8 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek.

Uitslagen
Gerrit Hofstra en Fokke de Jong uit Oppenhuizen schreven dit jaar de schildweek titel 16m2 klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Gerrit en Fokke de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee Theo Helder en Mijke Wijnroks gingen met de derde prijs naar huis. In de Schakels klasse gingen Frank Wijkstra en Jorrit van der Kooi met de overwinning aan de haal. Barth Wijkstra en Floris Reitsema werden tweede voor Wiebo de Visser en Christine de Vries. In de Laser 4.7 klasse heeft Justin Honkoop de Schildweek gewonnen voor Annika v/d Deen en Monique Sabong. In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse, in de Flits klasse gingen Jeanet Engelsma en Anouk Vissia hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma en Judith Jasper en Tamar Zijlstra. In de Flits C klasse gingen Matthijs Vissia en Charlotte Mars met de hoofdprijs naar huis, voor Margot Bijlsma en Evie Zijlstra.

In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. In de Optimist A was Mieke de Jong uiteindelijk de sterkste en ging met de hoofdprijs naar huis. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel in de Optimist A . Julia Paardekooper en Tess Cuperus werden twee en drie. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Flootje Beks. De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse.  Veerle Vissche ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Anyk Zuidinga en Kevin de Wit. Foto: Zeilvereniging Schildmeer.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter