Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Overhandiging Dorpsvisie Steendam 2020 – 2030

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Steendam is in beweging. Op een negatieve manier door de aardbevingen, maar op een positieve manier door een gegroeid gemeenschapsgevoel, een actieve gemeenschap en veel mooie ideeën voor de verdere verbetering van de leefbaarheid van het dorp en wijde omgeving. Dat wervende toekomstperspectief is neergelegd in de omvangrijke ‘Dorpsvisie Steendam 2020 – 2030’. De visie is tot stand gekomen met uitgebreide inspraakrondes van en voor bewoners, met als definitieve draagvlakmeting een dorpsbijeenkomst in Podiumcafé Peter & Leni op 30 oktober jl.

De definitieve versie van de door bewonershanden geschreven Dorpsvisie Steendam wordt op dinsdag 19 november met een feestelijke tintje overhandigd aan wethouder Anja Woortman, die zich zowel dorpswethouder Steendam mag noemen als portefeuillehouder van het aardbevings- en versterkingsdossier, problematiek waar ook Steendam mee geconfronteerd wordt en waar de visie op inspeelt.

De aanbieding van de Dorpsvisie staat ook symbool voor een actievere samenwerking tussen de gemeente en inwoners en doet daar een voorzet voor. Een nieuwe vorm van samenwerking die als voornemen staat beschreven in “Samen kom je verder. Kompas voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen”, de rodedraadnotitie waarmee de gemeente Midden-Groningen van start is gegaan. Met de Dorpsvisie doet Steendam een serieuze en met bewonersdraagvlak onderbouwde handreiking om de ‘Kompastheorie’ te vertalen in de praktijk. Steendam doet graag mee!

Voor belangstellenden: de Dorpsvisie is na 19 november in te zien en te downloaden via www.steendam.info. Uitreiking dorpsvisie: dorpshuis/ Podiumcafé Peter en Leni, Damsterweg 20 te Steendam. Dinsdag 19 november 17-18 u.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter