Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Rutte bezoekt Projectgroep

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Minister-president Rutte brengt donderdag 12 augustus een werkbezoek aan onze regio. Het bezoek staat in het teken van de schadeafhandeling, de versterkingsoperatie en de energietransitie.

In Loppersum spreekt minister-president Rutte met leden van de Commissie Bijzondere Situaties. Deze wordt ingezet om mensen in urgente bijzondere situaties in het aardbevingsgebied snel te kunnen helpen. Aansluitend gaat de minister-president naar het steunpunt Stut-en-Steun in Loppersum. Hier kunnen inwoners terecht voor ondersteuning in het proces rondom de afhandeling van mijnbouwschade.

Later op de middag bezoekt minister-president Rutte in Steendam /Tjuchem de projectgroep ‘Dorp in eigen hand’. Dit initiatief geeft inwoners invloed op de versterkingsoperatie in hun eigen gemeente.

Het bezoek wordt afgesloten bij de Groningse busremise van OV-bureau Groningen Drenthe. Hier is onlangs een van de grootste groene waterstoftankstations van Europa geopend en zijn 20 nieuwe waterstofbussen door Qbuzz in gebruik genomen. Commissaris van de Koning en tevens bestuursvoorzitter van het Nationaal Programma Groningen, de heer Paas is hierbij aanwezig.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter