Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Bij ons hoor je lokale sporten
Uit heel Midden-Groningen!
Bij ons hoor je lokaal nieuws
Uit heel Midden-Groningen!
Bij ons hoor je lokale politiek
De gemeenteraad van Midden-Groningen!
Bij ons hoor je lokale cultuur
Uit heel Midden-Groningen!
Previous
Next

Midden Groningen in het nieuws!

Midden-Groningen: Gezinsverzorgende weer terug

De gemeente Midden-Groningen gaat vanaf 1 oktober werken met gezinsverzorgenden in een aantal gezinnen waar nu veel jeugdhulp wordt ingezet. ‘In het verleden had je de gespecialiseerde gezinsverzorgster die vaak ingezet werd om rust, reinheid en regelmaat terug te brengen in gezinnen waar dat nodig was’, legt wethouder Peter Verschuren uit. ‘Die functie is verdwenen, maar de behoefte aan iemand die heel praktisch hulp verleent, is nog steeds groot.’

Midden-Groningen start met gezinsverzorging in veertien gezinnen. Zijn de resultaten goed, dan wordt het aantal uitgebreid.

Lees verder »

Midden Groningen in het nieuws!

Midden-Groningen: Reactie college op rapport armoedeval

Op verzoek van de gemeenteraad hebben het college van Midden-Groningen de armoedeval in beeld gebracht. Stimulansz heeft voor verschillende groepen mensen berekend hoe groot de armoedeval in Midden-Groningen kan zijn. De armoedeval blijft in dit huidige belastingstelsel altijd bestaan. Er zijn wel mogelijkheden om de armoedeval te verzachten. Op basis van het onderzoek en de discussie in de raad gaat de gemeente cliënten die de stap naar werk maken financieel ondersteunen.

In bijzondere situaties kan er financiële ondersteuning worden aangeboden.

Lees verder »