Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Ten Boer: 49e sportrecreade start 13 augustus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Sportrecreade is de verzamelnaam voor een reeks sportactiviteiten in Ten Boer en omgeving. De 49e editie begint op 13 augustus met jeu de boules en eindigt op 13 september met een clinic hiphopdans voor kinderen. Dat laatste is één van de weinige veranderingen in vergelijking met het programma van vorig jaar dat in totaal 903 deelnemers telde. “Streetdance is hiphop geworden, dat leeft meer onder de jeugd”, weet medeorganisator Nijboer.

De vele sporten waar aan meegedaan wordt betekent voor volwassenen badminton, dammen, fietsen, jeu de boules, klaverjassen, hardlopen en wandelen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen naast hiphop proeven aan basketbal, handbal, hockey, kickboksen, tennis, volleybal, schaken en vissen.

De nieuwe gemeente Groningen maakt het evenement mede mogelijk met een subsidie van 2.500 euro. Daarover zegt beleidsadviseur Peter Mulder: “Vanuit het sportbeleid ondersteunen we de Sportrecreade omdat het inwoners in staat stelt om op een laagdrempelige manier aan allerlei sporten mee te doen. Wij vinden het belangrijk omdat dit bijdraagt aan een gezonde actieve leefstijl. Bovendien ligt de focus voor een groot deel op de jeugd die zo op een mooie manier kan kennismaken met verschillende sporten.”  Meer informatie : sportrecreadetenboer.nl

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter