Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Ten Boer: Nationale Buitenlesdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Buiten lezen, buiten rekenen, buiten tekenen, buiten lezen! De leerkrachten van De Fontein gaven op dinsdag 2 april samen met andere leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het was ook nog eens heel leuk!

Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

De buitenlesdag sluit goed aan bij de bewegend leren waar op De Fontein in alle groepen aandacht aan wordt besteed.

Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen. Dat ervaren de leerlingen in de praktijk.

Veel lessen kunnen ook buiten gegeven worden. In groep 3 werden de rekenopdrachten over figuren op het schoolplein met stoepkrijt uitgetekend. Groep 8 deed levend Stratego met breuken. Spelling gebeurde met moeilijke woorden: lezen, naar de goede hoepel rennen en het woord opschrijven. Maar ook een tekenles of een rekenles is met mooi weer heerlijk om buiten te doen.

Op de website van de Nationale Buitenspeeldag staat: Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagendere lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Voor de kleutergroepen was het een heel speciale buitenlesdag. Zij werken op school over de boerderij en in het kader van de buitenlesdag werden ze uitgenodigd op de boerderij van de familie Langereis in Ten Boer.Er was een rondleiding, er waren kalfjes en lammetjes en natuurlijk ook een tractor. (Website: www.koe-en-jij.nl)

De dag vloog voorbij en de kinderen waren verbaasd toen de bel ging om naar huis te gaan. “Is de dag nu al om juf? Dat kan toch niet!”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter