Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Tjuchem: Geslaagd jeugdtoneel

Afgelopen zaterdag 28 december stond de jeugd uit Meedhuizen, Steendam en Tjuchem weer op de planken in MFC “Velemansdroom”in Tjuchem. De sporthal was weer omgetoverd door vele vrijwilligers tot een heuse feestzaal met toneel. De jeugd van 9 tot en met 12 jaar veroverde de harten van menig volwassene. Het stuk 3 maal 3 geschreven door Maarten Schols had deze keer 3 behoorlijke zware onderwerpen. De auteur benoemde de problemen van deze tijd op een eenvoudige manier. De kinderen pakten dit serieus en met volle overgave op.

Het toneel bestond dit keer uit drie gedeeltes, huiskamer van de ouders, van opa en oma en de schoolklas met de juf en werd goed in de schijnwerpers gezet door debutant Daphne Bakker die voor de eerste keer het licht en geluid verzorgde. Het stuk gaat over Bert die verdriet heeft omdat zijn ouders steeds ruzie maken en willen scheiden, op bezoek gaat bij zijn zieke opa die niet weer beter wordt en opa helpt op de computer en tot overmaat van ramp wordt Bert ook nog gepest door zijn klasgenootjes op school.

De rollen zijn fantastisch neergezet door Marinus de Boer, Rohan van der Laan, Han Karg, Carlijn de Boer, Anouk Oolders, Fern Smit, Angeli Hetterscheid, Jill Lageveen en Marleen de Vries.

 

Deel naar jouw media!