Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Tjuchem: Koninklijke onderscheiding Klaas Medema

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte vrijdag 25 september om 20.00 uur een Koninklijke Onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid uit aan de heer K. (Klaas) Medema. Hij is 75 jaar, woont in Tjuchem en kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: “De heer Medema ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij dit jaar al 27jaar bestuurslid is bij de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem, een vereniging met 253 leden. Hij is daar nu penningmeester voor de Stichting dorpshuis Tjuchem. Bij de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem heeft hij mede ervoor gezorgd dat de Sporthal Velemansdroom een multifunctioneel centrum (MFC) is geworden. Daarom vindt de uitreiking van zijn Koninklijke Onderscheiding ook op deze plek plaats. Klaas Medema heeft zich met verschillende activiteiten ingezet voor Tjuchem en omgeving. Daarvoor ben ik hem zeer erkentelijk en overhandig hem dan ook graag zijn Koninklijke Onderscheiding.”

De heer Medema zou de onderscheiding bij bijzondere gelegenheid eigenlijk in maart van dit jaar hebben gekregen tijdens de Algemene ledenvergadering van de vereniging, maar door corona is dit verplaatst naar 25 september 2020. (foto’s gemeente Midden-Groningen).

Verdiensten van de heer Medema

Hij heeft tot zijn pensionering in 2014 gewerkt bij de Gasunie. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij de volgende vrijwillige activiteiten:

1993-heden Bestuurslid van de Vereniging voor School- en Dorpsbelangen Tjuchem. Hij heeft mede ervoor gezorgd dat de sporthal Velemansdroom een MFC is geworden. Daarnaast is hij medeoprichter van de Plaaisterploats (sportclub)

1996-heden Vrijwilliger bij de Stichting Dorpshuis Tjuchem. Hij zet zich met name in voor het financieel verslag
2015-heden

Penningmeester van en vrijwilliger bij de Bejaardensoos Siddeburen, waar hij zich in zet voor de klaverjasmiddag
2016-heden

Vrijwilliger bij de Werkgroep N33 Tjuchem, waar hij advies geeft over de verdubbeling van de N33.
2018-heden

Vrijwilliger bij de Werkgroep Tjuchem Omgevingselan-overleg. Hij zet zich in voor de kansen en belangen van hetdorp na de aardbevingen door de gaswinning.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter