Tjuchem: Rommelmarkt in Velemansdroom

Het is elk jaar weer een feest voor de dorpelingen van Tjuchem, de jaarlijkse rommelmarkt. De markt wordt elk jaar georganiseerd door de dorpsvereniging van Tjuchem om de kas van de sporthal de Velemansdroom te spekken. Dit jaar wordt de rommelmarkt gehouden op zaterdag 5 november. Naast de Tjuchemers, komen er jaarlijks handelaren uit de hele regio een kijkje komen, deze komen dan vroeg in de ochtend om de markantste handel op te kopen. Dit jaar zal de rommelmarkt meer het karakter hebben van een vrijmarkt, aldus Fokkolina de Groot van de organisatie. Jaarlijks probeert men een nieuw ingrediënt toe te voegen aan de rommelmarkt.

Men is opzoek naar standhouders, deze kunnen een tafel huren bij de vereniging van 80 x 150 cm, hier op kun je je eigen spullen verkopen die dag, aanmelden kan tot 29 oktober. Waar we geen interesse in hebben zijn moeilijk verkoopbare stukken, aldus de Groot. Er kan ook gekozen worden om spullen, af te staan, de vereniging zal deze dan tijdens de markt verkopen. Deze opbrengst zal naar in kas van de Velemansdroom komen. De spullen die u eventueel wilt doneren kunt u vrijdagavond langs brengen bij de Velemansdroom tussen 19:00 – 21:00 uur.

Om alles in goede banen te leiden bij de voorbereiding en tijdens de markt zelf, zoekt men vrijwilligers die de organisatie willen ondersteunen. Meer informatie of aanmelden kan via telefoonnummer 0596-533295.

Deel naar jouw media!