Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Uithuizen: PVDA presenteerde verkiezingsprogramma

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

“Ons Hogeland sociaal en vitaal”, dat is de titel van het verkiezingsprogramma dat de PvdA het Hogeland woensdag presenteerde. De sociaal- democraten presenteerden een programma dat enerzijds de nadruk legt op sociale thema’s zoals zorg en onderwijs, en anderzijds veel laat zien van de lokale betrokkenheid bij de dorpen.

“Zeker zijn dat je gezien en gehoord wordt” vat de inhoud van het programma goed samen. Gehoord en gezien worden staat centraal en is nodig om de juiste ondersteuning te kunnen bieden. De PvdA wil daarom zélf dicht bij de inwoners en de dorpen staan, maar vraagt dat ook van de nieuwe gemeente het Hogeland. Concreet wil de partij dat de gemeente de dorpen, coöperaties, verenigingen en organisaties goed ondersteunt en gelukkig gebeurt dat nu ook al vaak. Maar de lokale PvdA wil daar nog een stap verder in gaan : meer zeggenschap geven aan inwoners wanneer het gaat over hun eigen leefomgeving.

Van oudsher maakt de PvdA zich sterk voor mensen die het minder goed hebben. Ook lokaal kan hierin veel bereikt worden. Jan Willem Nanninga, lijsttrekker, heeft zich hier de afgelopen jaren ook voor ingezet. “Wij kunnen heel wat betekenen voor mensen met een laag inkomen, bijvoorbeeld door goede minimaregelingen, en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Wij willen dat iedereen zeker kan zijn van geld om rond te komen” De bevlogen lijsttrekker noemt het verder belangrijk dat ons sociaal Werkbedrijf Ability blijft bestaan en meer mogelijkheden gaat bieden voor leer- werktrajecten.

Ook de zorg is een belangrijk thema. In ons gebied waar door de krimp voorzieningen onder druk staan, is het extra belangrijk dat er goede zorg in de buurt beschikbaar blijft. Zo kunnen mensen daadwerkelijk langer thuis blijven wonen. En de zorg moet betaalbaar blijven voor iedereen!

In het programma van de sociaal- democraten komen verder de plannen voor jeugd en jongeren aan bod.  Jan Willem Nanninga: “Zeker zijn dat ieder kind kan meedoen, dat is wat wij willen. Ieder kind moet zich kunnen ontwikkelen, of dat nu op school is, of door mee te doen aan sportieve of culturele activiteiten” Ook kinderen met een beperking zouden hier in het gebied naar school moeten kunnen, zodat ze niet elke dag met een busje naar Groningen hoeven.

Ons Hogeland en de dorpen komen specifiek aan bod in het programma. De PvdA -afdeling heeft zich de afgelopen tijd ook goed laten informeren door fietsend de dorpen in het gebied te bezoeken. De gesprekken die daarbij zijn gevoerd hebben mede richting gegeven aan de lokale kleuring van het verkiezingsprogramma. Met dit programma , en een mooie kandidatenlijst, gaat de PvdA vol vertrouwen op weg naar het Hogeland! Foto’s: Dick Stoppels [Dixtoppels.nl]

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter