Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Uithuizen: ‘Ronde Tafel bijeenkomst’ gemeente Het Hogeland

Vrijdagmiddag (24-11-2018) is er in Het Hogeland College in Warffum een Ronde Tafel bijeenkomst gehouden voor alle politieke partijen. Tijdens deze bijeenkomst werd de stip op de horizon voor de formatie gezet. Als grootste partij zal Gemeente Belangen Het Hogeland formatie gaan vormgeven. Er is afgesproken dat er twee formateurs van buiten aan de slag zullen gaan.

Opmerkelijk was op te zien dat  partijen al positie kozen voor de formatie. CDA en CU waren heel opbouwend, SP (kleiner dan verwacht) en VVD pleitten voor een collegeakkoord waar nog ruimte in zit. Als alles dichtgetimmerd is is er voor de oppositie weinig te bereiken. Eltjo Dijkhuis van Gemeente Belangen Het Hogeland lijkt naar een redelijk brede coalitie te streven. Daarvoor zijn twee grote of drie kleine fracties nodig naast Gemeente Belangen. Over de wie die partijen zijn heeft hij zich (nog) niet uitgelaten.

Verder besprak men alle stappen die er gezet moeten worden om tot een nieuwe gemeenteraad te komen. Een van de eerste taken is het voordragen van de wethouders en het formuleren van hun opdracht.

Deel naar jouw media!