Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Uithuizermeeden: Onderzoek tijdelijke locatie Dr. Damschool

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het college van B&W van de nieuwe gemeente Het Hogeland laat onderzoek doen naar een geschikte locatie voor de tijdelijke huisvesting van de Dr. Damschool in Uithuizermeeden.

Het college van B&W van de voormalige gemeente Eemsmond nam vorig jaar het besluit dat nieuwbouw plaats vindt op de locatie van de huidige school. Met dit besluit kwam het toenmalige gemeentebestuur tegemoet aan zorgen van ouders en omwonenden over de onveilige verkeerssituatie die zou ontstaan als de nieuwsbouw op de locatie naast NBS De Sterren en CBS De Noordkaap zou komen. Dit zou voor een overbelasting zorgen van de wegen in de woonwijk. Dagelijks zouden er dan naar verwachting minimaal 100 auto’s passeren om kinderen naar school te brengen en weer op te halen. Een deel van de betreffende wegen is enkele jaren geleden juist versmald en van trottoirs voorzien met het oog op de leefbaarheid in de woonwijk.

Aansluitend, waarschijnlijk vanaf het schooljaar 2020-2021, kan de tijdelijke schoollocatie van de Dr. Damschool dan worden gebruikt voor de huisvesting van leerlingen van De Sterren en De Noordkaap. Deze schoolgebouwen worden dan versterkt. Met ingang van het schooljaar 2021-2022 zouden beide scholen naar hun versterkte huisvesting moeten kunnen terugkeren.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter