Uitreiking Vrijwilligersprijs Midden-Groningen 2022

Op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, vond de prijsuitreiking van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs Midden-Groningen plaats. Het feest werd georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale van Stichting Kwartier Zorg en Welzijn. Maar liefst 300 vrijwilligers genoten van een stamppotbuffet met bediening door de 5 wethouders van de gemeente Midden-Groningen en een optreden van Erwin de Vries. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn kon er zelf helaas niet bij zijn, omdat hij ziek was.

De eerste prijs ging naar stichting Archief Muntendam (S.A.M.), zij kregen de hoofdprijs van 1000 euro. de stichting won de hoofdprijs omdat ze zich inzetten voor het behouden van de geschiedenis van de oude gemeente Muntendam. Ze organiseren activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen en met name het educatieve onderdeel vond de jury zeer prijzenswaardig omdat zij hiermee de jeugd informeren over de Duurkenakker, Borgercompagnie, Tripscompagnie en de tweede wereld oorlog.

De tweede prijs ging naar de stichting Samen aan tafel. De stichting won 500 euro aan prijs geld. Ze wonnen de tweede plaats met hun initiatief waar ze zich al 23 jaar voor in zetten, de stichting zet zich in voor mensen in Hoogezand die het niet al te breed hebben en in een sociaal isolement zijn geraakt of dreigen te raken. Wekelijks bezoeken de vrijwilligers rond de 50 mensen. De gezelligheid op deze avonden is een belangrijk deel van de succesformule.

De derde prijs ging naar Stichting de Juffertoren Schildwolde. Zij wonnen 250 euro voor hun initiatief en inzet. De stichting zet zich vooral in voor de onderhoud en de activiteiten rondom de Juffertoren. In 2015 kregen de inwoners de toren aangeboden, vervolgens namen ze de zorg voor de toren op zich en is de toren met regelmaat open voor publiek. De stichting won deze prijs dankzij de zorg en de inzet die de vrijwilligers voor de toren hebben, deze reden kon de jury heel erg waarderen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email