Vrijwillige HulpDienst

Via de Vrijwilligerscentrale van Kwartier Zorg en Welzijn is het mogelijk Vrijwillige hulp aan te vragen. Voor sommige diensten wordt een kleine vergoeding gevraagd maar doorgaans is de hulp gratis. In de zoektocht naar gezelschap, praktische hulp in huis of tuin, vervoer, assistentie bij administratieve taken of een boodschappenmaatje, biedt de Vrijwillige Hulpdienst een helpende hand aan alle inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning.

De Vrijwillige Hulpdienst heeft als doel om de lokale gemeenschap te versterken door vrijwilligers te koppelen aan mensen met uiteenlopende hulpbehoeften. Of je nu op zoek bent naar een luisterend oor, hulp bij het onderhouden van je tuin, iemand die je naar afspraken kan brengen, assistentie bij administratieve taken, of gewoon gezelschap voor een wandeling of boodschappen, kan de Vrijwillige Hulpdienst benaderd worden.

Het proces gaat volgens Léonie Kasperts, Coördinator Vrijwilligerswerk, als volgt: inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen een aanvraag doen bij de Vrijwillige Hulpdienst. Bij het indienen van de aanvraag wordt samen met de aanvrager de specifieke hulpvraag besproken, zodat de juiste vrijwilliger kan worden gevonden om te assisteren.

Mogelijke verzoeken voor vrijwillige hulp zijn onder meer:

  • Bezoek en gezelschap, samen boodschappen doen of deelnemen aan activiteiten.
  • Ondersteuning bij het invullen van formulieren of het indienen van aanvragen.
  • Kleine tuinklusjes, zoals onkruid verwijderen, grasmaaien en snoeiwerk.
  • Klusjes in en om het huis.
  • Vervoer naar de arts of het ziekenhuis, waarbij de brandstofkosten worden vergoed (aanvragen minimaal een week van tevoren).
    Hulp bij computer-, smartphone- of tabletgebruik.

Voor meer informatie en aanvragen, bezoek https://www.kwartierzorgenwelzijn.nl/wat-we-bieden/vrijwilligerscentrale/vrijwillige-hulpdienst/

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email