Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Wagenborgen: Afsluiting van het project “Speel mee met IC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Petruskerk was maandagavond 11 februari het toneel voor de afsluiting van het project “Speel mee met IC!”. Het project, georganiseerd door muziekvereniging In Corpore, werd gehouden voor groep 5 van basisschool de Kronkelaar.

Onder de enthousiaste leiding van docente Femke Wegter hebben de leerlingen in 6 lessen de basisbeginselen van de blaasmuziek leren kennen. Het bleek een groep barstensvol talent!

Voor een goed gevulde kerk mochten de leerlingen hun kunsten aan de (groot)ouders, vrienden en bekenden vertonen. Samen met het orkest, onder leiding van dirigente Aline Werkman, speelden ze de muziekstukken “We will rock you” en “Rainbow Rock”. Een ovationeel applaus was hun deel. Tevens ontvingen de leerlingen een certificaat van deelname aan het project.

Hoogepunt van de avond was wel dat een 2-tal leerlingen, net als in het tv-programma Maestro, het orkest mochten dirigeren. Het nummer “Crazy little thing called love” kreeg hierdoor een heel speciale dimensie!

Na afloop meldden diverse leerlingen zich aan voor het vervolgtraject. Na de voorjaarsvakantie zal op dinsdagmiddag om 14:15 uur, aansluitend op de schooltijden, muzieklessen worden gegeven in het bijgebouw van de basisschool.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Zandinga, margrietzandinga@gmail.com

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter