Delfzijl: extra maatregelen centrum

Aan de rand van het winkelgebied in het centrum van Delfzijl komen straks twee extra invalide parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het mogelijk om binnenkort weer door de winkelstraten te fietsen. Dit besloot het college van B&W van de gemeente Delfzijl afgelopen dinsdag. Tevens besloten de bestuurders om de tijden waarop ondernemers hun winkels kunnen bevoorraden, in te stellen tussen negen en twaalf in de ochtend. Dit alles om het winkelgebied in het centrum nog aantrekkelijker te maken.
Blijven werken aan verbeteren en versterken centrumfunctie
Verantwoordelijk wethouder Rijzebol: “De officiële oplevering van het vernieuwde kernwinkelgebied mag dan achter de rug zijn, we blijven werken aan het verbeteren en versterken van de centrumfunctie van het centrum van Delfzijl. Samen met bewoners en ondernemers.”
Verkeersmaatregelen naar voren gekomen op discussieavond
De genoemde verkeersmaatregelen zijn naar voren gekomen tijdens een discussiebijeenkomst met ondernemers, bewoners van het centrum, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente. Tijdens de bijeenkomst bleek onder andere dat de fiets als aantrekkelijk alternatief werd gezien om bij de winkels te komen. Daarnaast werd ervoor gepleit om zogeheten venstertijden voor de bevoorrading voor winkels in te stellen. Dit om de winkelstraten voor voetgangers aantrekkelijker te maken. Om het winkelgebied beter bereikbaar te maken voor mindervaliden zouden voor deze groep extra parkeerplaatsen moeten komen. Eén parkeerplaats plaatst de gemeente op de Noordersingel nabij de aansluiting op de Waterstraat en één op de Havenstraat ook nabij de aansluiting op de Waterstraat.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl