Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Fruitbomen openbaar groen in dorpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen jaar heeft de gemeente Delfzijl,  samen met inwoners van Woldendorp en Termunten plannen gemaakt voor de inrichting van openbaar groen in hun dorp. In Woldendorp is een plan gemaakt voor de omvorming van de door essentaksterfte aangetaste bossen en houtsingels. Hier worden 5500 nieuwe bomen en struiken geplant, waaronder 28 fruitbomen.
Tussen Termunten en Woldendorp is een nieuw fietspad aangelegd. Als onderdeel van dit plan worden hier komend voorjaar 100 bomen geplant, waaronder 71 fruitbomen. Het planten van fruitbomen was een specifieke wens van inwoners uit de werkgroepen. Er komen zogenaamde hoogstam fruitbomen, waarbij de variatie in fruitbomen groot is (appels, peren, walnoten, hazelnoten, pruimen en kersen). Hierbij is ook gekozen voor streekeigen soorten, zoals “Groninger Kroon”, “Bramley’s Seedling” en “Zoete Kroon”.

Met de inwoners is afgesproken dat de fruitbomen door vrijwilligers onderhouden worden. Jaarlijks gaat het om twee tot drie dagdelen. Wilt u vrijwilliger worden? Voor meer informatie
en/of opgave kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Delfzijl, K. Krijgsheld (06 55 47 70 91), mail k.krijgsheld@delfzijl.nl. Vrijwilligers die meehelpen met het snoeien en onderhouden van de fruitbomen krijgen hiervoor een gratis cursus aangeboden.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter