Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Kranslegging verzetsmonument ’t Zwaantje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Traditiegetrouw organiseren de christelijke basisscholen elk jaar in april een herdenking ter nagedachtenis aan Verzetsgroep Zwaantje. Woensdag vond de plechtigheid zonder publiek en in klein comité plaats bij monument ’t Zwaantje.

Programma: Teamleider Titia Bult van CBS de Vore opende de herdenking. Burgemeester Gerard Beukema bedankt de CBS scholen voor het adopteren van het monument in zijn toespraak. Een gedicht werd voorgedragen door twee leerlingen van de school. De burgemeester en Titia Bult hebben samen een krans gelegd. Dhr. Kappen, waarnemend voorzitter van de Werkgroep 4 mei Delfzijl centrum, heeft een roos gelegd. Alle aanwezigen hebben aansluitend een roos gelegd, gevolgd door een moment van stilte.

Verzetsmonument Zwaantje

Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter