Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Delfzijl: Robotmaaiers voor voetbalvereniging NEC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op het sportpark Centrum in Delfzijl worden de grasvelden van voetbalvereniging NEC Delfzijl enatletiekvereniging Fivelveld voortaan met robotmaaiers gemaaid. Wethouder Jan Menninga en de voorzitter van NEC Delfzijl, Emme Groot gaven hiervoor op donderdag 29 oktober de aftrap. Wethouder Jan Menninga: ‘Het op deze manier maaien levert zowel voor de verenigingen als de ge-meente voordelen op. Als gemeente dragen we graag bij aan duurzaam beheer en onderhoud van sportgrasvelden. De elektrische robotmaaier verbetert de kwaliteit van velden op een natuurlijke manier, waardoor er bespaard wordt op de totale kosten van beheer en onderhoud.’

De voordelen
Tot nu toe wordt het grasveld op het sportpark Centrum twee keer per week gemaaid met een tractor aangedreven cirkelmaaier. Met de robotmaaiers kan het veld drie keer per week worden gemaaid. Door de nieuwe manier van maaien verteren de kleine grassnipper sneller, waardoor deze makkelijker door de bodem worden opgenomen. Dit bevordert de waterhuishouding en daarmee de bespeelbaar-heid van het veld. Op de robotmaaiers zit een app, deze regelt de maaitijden en maaihoogte. De inzet van de maaiers is afgestemd op het daadwerkelijke sportgebruik. Ze laden zichzelf automatisch op vanuit twee afzon-derlijke laadstations op het binnenterrein. De robotmaaiers worden ingezet vanaf maart/april tot aan november, het eind van het maaiseizoen.

Duurzame realisatie
Afgelopen zomer hebben de verenigingen en de gemeente, in samenwerking met betrokken aan-nemers, aandacht besteed aan het duurzaam renoveren en beheren van de sportaccommodatie.
Zo heeft de atletiekvereniging LED-verlichting aangebracht rondom de atletiekbaan. Verder is tijdens de renovatie optimaal gebruikgemaakt van de aanwezige materialen, zoals verhardingen, grond en fundering. Ook is onderzocht of het mogelijk is het onderhoud en het beheer van het complex efficiën-ter en duurzamer te maken. De aanschaf van de robotmaaiers draagt hieraan bij.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter