Hoogezand: Drevenbos krijgt Exmoor pony’s

Bewoners worden steeds nadrukkelijker betrokken bij het beheer en de inrichting van de woonomgeving. Samen met de gemeente zetten de bewoners zich in om de recreatieve en ecologische waarden van het Drevenbos te verhogen. De bewoners willen van het Drevenbos een toegankelijke ‘doe plek’ maken waar ruimte is voor de natuur.

Met een natuurwerkdag op 4 november aanstaande vindt onder begeleiding van de gemeente en I.V.N. de aftrap plaats van het project om bewoners te betrekken bij de inrichting en het beheer van het Drevenbos. Binnen het project kunnen bewoners samen zorgen voor een plus(je) in de inrichting en het beheer: ‘Voor bewoners, door bewoners”. U kunt zich aanmelden voor de natuurwerkdag op de site www.natuurwerkdag.nl van Nationale Landschappen. Activiteit: Het verwijderen van opschietende bomen en struiken, en het maken van takkenrillen in het Drevenbos: Esdoornweg de Dreven Hoogezand van 10:00 tot 13:00 uur

Het wordt een gezellige activiteit, dus koffie en lekkernij zijn aanwezig. Ook aan kinderen is gedacht in activiteit en versnapering. Vanaf eind dit jaar worden er voor het beheer van het Drevenbos Exmoor pony’s ingezet. Een kleine kudde van deze dieren neemt een deel van het beheer over, dit doen ze door jonge beplanting op te eten. Met het aantal pony’s wordt gestuurd in de ontwikkeling van het bos. Inzet van de pony’s in het beheer heeft géén gevolgen voor het gebruik van het bos. U kunt er rustig wandelen, joggen, fietsen, paardrijden, of de hond uitlaten. In het Drevenbos hoeven honden niet aangelijnd te worden. Uiteraard moeten ze wel even onder appel gehouden worden in de buurt van de grazers.

Exmoor pony’s zijn zeer vriendelijk, levenslustig en intelligent. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor extensieve begrazing van publieksterreinen. In het openbaar groen van de (nieuwe) gemeente Midden-Groningen is de Exnmoor pony, een zeldzaam paardenras, onder andere te bewonderen in het Dorpsrandpark Zwaneveldsgat in Kolham en in het Landschapspark Damsterplas in Steendam.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl