Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: VPTZ-Groningen brengt folder uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De leden van de VPTZ-Groningen willen de inzet van vrijwilligers bij het overlijden meer onder aandacht brengen van de inwoners van de provincie Groningen. Dit doen ze door het uitbrengen van een mooie folder. Deze folder kan gebruikt kan worden om mensen, die te horen hebben gekregen dat ze niet te genezen zijn, te informeren over de ondersteuning door vrijwilligers in de laatste levensfase. Dit kan thuis of in een hospice zijn. Het eerste exemplaar is donderdag 16 juli uitgereikt door ledenraadslid van de VPTZ-Groningen de heer Bert Kolk aan Jacqueline Tijhaar, coördinator van het palliatief netwerk Groningen in het hospice Gasthuis H-S aan de Kerkstraat 239 te Hoogezand.
Met de folder hopen de organisaties nog beter in beeld te komen wanneer een keuze gemaakt moet worden, waar te sterven. De laatste tijd is er een verschuiving opgetreden van sterven in de thuissituatie naar het sterven in een hospice. Hiervoor zijn diverse redenen aan te voeren. Vaak veelal omdat er minder mantelzorgers beschikbaar zijn en steeds meer mensen alleenstaand zijn. De leden van de VPTZ vinden echter dat sterven bij voorkeur zou moeten plaatsvinden in de thuissituatie. In de eigen vertrouwde omgeving. Pas wanneer het niet anders kan, komt het hospice of een verpleeghuis in beeld. Met de folder hopen de leden dat wie een keuze moet maken, de mogelijkheden goed aangereikt krijgt om een weloverwogen beslissing te nemen. In de folder zijn de mogelijkheden van zowel thuis als in een hospice aangegeven, zodat samen in overleg met de partner en/of familieleden de keuze gemaakt kan worden.

De folder wordt door de betrokken organisaties verspreid in hun regio bij huisartsen en thuiszorgorganisaties. Ook zal de folder komen te liggen bij de transferpunten van de ziekenhuizen in Groningen. Foto: Aanbieding folder.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter