Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Loppersum: Duurzaamheids- en natuuronderwijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ook komend jaar ondersteunt het Instituut voor Natuureducatie (IVN) de basisscholen in de gemeente Loppersum op het gebied van duurzaamheids- en natuuronderwijs. Scholen in de gemeente kunnen kiezen uit een divers lesaanbod op het gebied van natuur en duurzaamheid. Van gastlessen die worden gegeven door experts tot excursies naar locaties in de regio en kant-en-klare lespakketten voor het basisonderwijs waarmee de leerkracht aan de slag kan. Regionale organisaties zoals de Waterschappen, Landschapsbeheer Groningen en het Groninger Landschap werken hier aan mee.

In 2020 wordt het project Op Fietzzz aangeboden aan alle scholen in de gemeente Loppersum. Centraal staan groene onderwerpen als bloemen, bijen, bermen en biodiversiteit. In dit project gaan kinderen onder meer op onderzoek uit naar de verschillende soorten planten en bloemen die bloeien op weg van huis naar school. Naast lessen in de klas krijgen de leerlingen les van een imker, maken ze insectenhotels en gaan ze voedselplekken planten voor bijen en andere insecten.

‘We zijn blij dat we wederom een jaarprogramma op het gebied van duurzaamheids-  en  natuuronderwijs kunnen faciliteren voor alle basischolen in de gemeente Loppersum. Dit is een goede manier om jongeren te betrekken bij duurzaamheid, natuur en milieu. We hopen natuurlijk dat net als voorgaande jaren ook nu weer veel basisscholen gebruik zullen maken van dit educatieve aanbod’, aldus wethouder Bé Schollema, portefeuillehouder duurzaamheid, afval, milieu en energie.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter