Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Installatie Burgemeester Adriaan Hoogendoorn

Vanavond ( woensdag 11 juli ) is tijdens een speciale raadsvergadering van de gemeente Midden-Groningen, die om 19.00 uur begon, Dhr. Adriaan Hoogendoorn geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Midden Groningen. De avond werd geleid door Dhr Haze van de raad, als plaatsvervangend voorzitter.

De beëdiging werd verricht door de commissaris van de Koning van Groningen Dhr. F.J. Paas. Hij noemde Hoogendoorn een aanwinst voor Groningen,  procesgericht, integer, onafhankelijk, communicatief en daadkrachtig. Wel moet Hoogendoorn aan de bak in de gemeente, met de effecten van de mijnbouw,aardbevingsproblematiek, gas- en zoutwinning, vergrijzing, werkloosheid, en jeugdproblematiek. Verder sprak Anja Woortman locoburgemeester, namens het college. Zij roemde zijn grote ervaring, iemand die zichzelf is, de perfecte match, verbinder voor de samenleving.

Als laatste sprak de Hoogendoorn. Hij sprak o.a.  over het leed van inwoners door de vele bevingen. Hij wil dat hun veiligheid en recht wordt gedaan. Verder wil hij er op uit trekken om Midden-Groningen, inwoners en bedrijfsleven te leren kennen. Prestatie door relatie, aldus Hoogendoorn.

Veel belangstelling. Onder andere twee oud burgemeesters.
De avond werd geleid door Dhr Haze van de raad, als plaatsvervangend voorzitter.
Raadsgriffier Mieke Bouwman.
Commissaris van de Koning van Groningen Dhr. F.J. Paas.
De beëdiging van nieuwe burgemeester.
Wethouder Woortman.

Deel naar jouw media!