Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Kunstuitleen Artos krijgt schenking

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Artotheek Artos in Midden-Groningen heeft een schenking gekregen. Vrienden van de overleden kunstenaar Lourens Lubbers, hebben uit de nalatenschap hem en Trudi Skála 8 schilderijen geschonken aan Artos. Lourens Lubbers was een veelzijdig schilder en textielkunstenaar, en was een leerling van de in Hoogezand geboren Nico Bulder.  Lourens Lubbers was geen onbekende van Artos, want in het verleden (1987) kocht de toenmalige gemeente Slochteren al een kunstwerk van hem aan met de titel ‘Helibrain’.  Stichting ARTOS heeft in 2001 en 2005 werken van Lourens Lubbers in de Kunsthal geëxposeerd en beide keren werd er, namens de gemeente, twee kunstwerken aangekocht. Het bestuur heeft uit de nalatenschap nu een achttal mooie kleurrijke werken gekozen.

Ter nagedachtenis aan Lourens Lubbers heeft het Artos bestuur tijdelijk een kleine ‘overzichts expositie’ ingericht in de artotheek. Komende tijd zullen ook deze werken geregistreerd en toegevoegd worden aan de collectie. Na de zomerstop zijn deze schilderijen voor uitleen beschikbaar, naast de andere vijf werken die de Artotheek al van hem in bezit heeft. Tijdens de openingstijden op de dinsdagen van 17.00 – 20.00 uur kan de expositie bezichtigd worden en kunnen de leden een keuze maken uit ca 400 kunstwerken, die de artotheek rijk is. Het bezoek en het lenen kan nu nog alleen op afspraak, vanwege de corona maatregelen. Uiteraard worden alle voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht genomen.

De kunstuitleen Midden-Groningen is gehuisvest aan de Hoofdweg 1-11 Slochteren. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@kunstuitleenslochteren.nl of telefonisch onder nummer: 06 19238568.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter