Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Nieuwe maatregelen van gemeente

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onderstaand bekendmaking van de gemeente Midden-Groningen:

Sinds de bekendmaking van de maatregelen van het kabinet om het corona-virus te bestrijden is ook de gemeente Midden-Groningen volop in actie. Het corona-virus heeft een grote impact, en ook op de gemeentelijke organisatie, maar we proberen de dienstverlening zo goed als mogelijk voort te zetten. We bekijken de situatie van dag tot dag.

Onze dienstverlening blijft beschikbaar voor inwoners. Wel zijn er enkele aanpassingen nodig. Deze veranderingen gelden met ingang van donderdag 19 maart tot en met 6 april.

Wat betekent dat voor u?

Algemeen

 • Aan de gemeentelijke balies en bij de afval brengpunten houden we ons aan de hygiëne richtlijnen van het RIVM. We geven de voorkeur aan digitaal en/of telefonisch contact. Bij de afvalbrengpunten laten we maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe. Daardoor is het mogelijk dat u iets langer moet wachten voor u aan de beurt bent. Wij vragen u om de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.
 • U kunt zoals gebruikelijk digitaal een afspraak maken. Voor het overige vragen wij u de gemeente telefonisch te benaderen en voorlopig niet zonder afspraak langs te komen bij de gemeente.
 • Hebt u gezondheidsklachten (verkouden, hoesten, koorts), dan vragen we u vriendelijk uw afspraak met de gemeente uit te stellen naar een later moment.

Locaties

 • De dienstverlening van Burgerzaken (bijvoobeeld identiteitsbewijzen, rijbewijzen, aangifte geboorte of overlijden) vindt plaats op onze locaties in Hoogezand en in Slochteren.Hoogezand:
  Adres: Gorecht-Oost 166
  Openingstijden:

  Maandag 13:00- 16:00
  Dinsdag 09:00 – 16:00
  Woensdag 09:00 – 16:00
  Donderdag 09:00 – 16:00 en 18:30 – 19:30
  Vrijdag 09:00 – 12:30

  Slochteren:
  Adres: Hoofdweg 10a
  Openingstijden:

  Maandag Gesloten
  Dinsdag Gesloten
  Woensdag 13:00 – 16:00 en 18:30 – 19:30
  Donderdag Gesloten
  Vrijdag 09:00 – 12:30
 • Onze locatie in Muntendam is voor publiek en voor medewerkers gesloten.
 • De Afval Brengpunten zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden normaal geopend.
 • Voor de dienstverlening van BWRI kunt u terecht op de locatie aan de Haydnlaan 2 in Hoogezand. De locaties van BWRI aan de Molenraai en De Vosholen in Sappemeer zijn dicht. De locatie van de Gemeentelijke Kredietbank (Kerkstraat 38a Hoogezand) is dicht. De GKB is telefonisch bereikbaar tijdens de gebruikelijke spreekuren. De uitbetalingen (uitkeringen en weekgeld) blijven plaatsvinden zoals gebruikelijk.
 • Heeft u een vraag voor het sociaal team? Neem dan telefonisch contact op. Alleen de locatie van Sociaal Team Zuid, Melkweg 145 Hoogezand blijft beschikbaar, maar alleen na overleg en voor uitsluitend urgente situaties. De andere locaties van de sociale teams zijn dicht.

Ophalen van documenten

 • Het ophalen van documenten (identiteitsdocumenten en rijbewijzen) kan alleen in Hoogezand (Gorecht-Oost 166) of in Slochteren (Hoofdweg 10A). U kunt documenten ook thuis laten bezorgen. Kijk hiervoor ook op identiteitskaart aanvragen of paspoort aanvragen.

Afval

 • Op dit moment worden de containers voor restafval en GFT normaal volgens de afvalkalender geleegd. Ook de inzameling van andere materialen zoals papier en plastic) gaat ook gewoon door.
 • De inzameling aan huis van textiel vervalt. U kunt gebruik blijven maken van de inzamelcontainers voor textiel.

Jeugdhulp en WMO

 • Wij komen zo weinig mogelijk op huisbezoek. We blijven telefonisch wel bereikbaar op de gebruikelijke tijden en telefoonnummers. De sociale teams richten zich nu vooral op de urgente situaties.

Gemeenteraad

De raadsvergadering van 26 maart gaat door, vooral om de besluitvorming over de bezuinigingen door te laten gaan. De vergadering vindt plaats in een aangepaste vorm:

 • De partijen zijn met het minste aantal raadsleden aanwezig om besluiten te mogen nemen. In totaal zijn er dan 19 raadsleden.
  – PvdA, GemeenteBelangen en SP ieder met 3 raadsleden
  – VVD, ChristenUnie, CDA en GroenLinks ieder met 2 raadsleden
  – D66 en Leefbaar MG met 1 raadslid.
 • Namens het college zijn de burgemeester en wethouder Drenth aanwezig
 • We plaatsen de zitplaatsen op een ruimere afstand dan normaal. Er is geen publiek aanwezig in de raadszaal. Het is wel mogelijk om via bestuur.midden-groningen.nl de raadsvergadering te volgen.

We nemen nog een besluit over de raadsvergaderingen na 26 maart.

Gemeentelijke belastingen en ondernemers

 • Wij kunnen ons voorstellen dat het voor bedrijven nu lastiger is om de gemeentelijke belastingen te betalen. Heeft u problemen met het betalen? Neem dan vooral contact met ons op. Omdat het per bedrijf verschilt, kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

Kinderopvang en ouders werkzaam in vitale sectoren

 • Landelijk geldt dat kinderopvang mogelijk blijft voor ouders die in vitale sectoren werken. Tot nu toe levert dat in de praktijk weinig problemen op. Als er wel knelpunten ontstaan, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we daar maatregelen voor treffen.
Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter