Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Overschot van 1 ton

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen sluit 2020 af met een positief resultaat van € 116.867. Het is voor het eerst sinds het ontstaan van de gemeente dat bij de afsluiting van het jaar geld over blijft. De gemeente Midden-Groningen heeft ook dit jaar een goedkeurende verklaring van de accountant gekregen. In de najaarsnota 2020 voorspelde de gemeente nog een tekort van € 640.000, en bij het vaststellen van de begroting was het verwachte tekort zelfs € 913.000.

Wethouder Erik Drenth: ”Ik ben blij met dit goede resultaat in deze uitdagende tijd. Door corona hebben we een bijzonder jaar achter de rug, waarin de pandemie grote gevolgen had voor onze gemeente. In 2020 hebben we geld overgehouden, maar de zorg over de toekomst blijft.  Onze boodschap naar Den Haag blijft dat korten écht niet kan. Ondertussen gaat het college door met de goede weg die is ingeslagen

In totaal is in deze bestuursperiode voor 13 miljoen jaarlijks bezuinigd. Dat was een lastige en pijnlijke opgave, maar dat heeft er wel toe geleid dat we nu zwarte cijfers kunnen schrijven.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter