Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Uitreiking twee Koninklijke Onderscheidingen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vrijdag 3 juli om 17.00 uur twee Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan mevrouw T.G.F. Boelens-Eerhard uit Hoogezand (77 jaar) en aan de heer M. Schrik uit Hoogezand (87 jaar). Zij krijgen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Adriaan Hoogendoorn: “Met heel veel plezier overhandig ik deze twee inwoners van onze gemeente hun Koninklijke Onderscheiding. Beiden hebben een enorme bijdrage geleverd aan onze gemeente, onder andere door het stimuleren van sport.”

Beide gedecoreerden hebben zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor de sport binnen de gemeente Midden-Groningen, zoals bij de Stichting Trimcomité, de Rijwielvierdaagse, de gemeentelijke commissie Sportieve Recreatie, de sportuitwisseling van Hoogezand-Sappemeer met Geesthacht (Duitsland) en de Toer Kanovereniging Nederland De Futen, waar de heer Schrik ook medeoprichter van was en waar ze allebei ook lesboeken voor schrijven. Beiden zetten zich ook al 25 jaar in voor de Stichting Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (POSO) door de organisatie van fiets- en scootmobieltochten en de POSO lifestyle beurs. Bovendien zijn mevrouw Boelens-Eerhard en de heer Schrik al 25 jaar vrijwilliger bij Zorgcentrum Sint Jozef te Sappemeer. Mevrouw Boelens-Eerhard bij de commissie Ontspanning en de heer Schrik bij de commissie Zomeractiviteiten.

Mevrouw Boelens-Eerhard is daarnaast nog 22 jaar secretaris van de Gemeentelijke Commissie Hoogezand-Sappemeer geweest waar ze zich inzette voor de organisatie van recreatieve sportactiviteiten. Ook de heer Schrik heeft zich 22 jaar als vrijwilliger bij de gemeentelijke activiteiten ingezet, zoals de toeriade, en beheerde hij de sport- en speluitleen. Tot slot is de heer Schrik ook al 48 jaar vrijwilliger bij de Odd Fellows in Winschoten waar hij het initiatief heeft genomen om binnen de Odd Fellows-organisatie een landelijk project op te zetten om kinderen, die het slachtoffer worden van oorlogssituaties, te helpen door ze financiële ondersteuning te bieden binnen de kaders van War Child Nederland en de UNHCR.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter