Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Veel blije gezichten van geslaagden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onlangs kregen de examenleerlingen voortgezet onderwijs in Nederland te horen of ze geslaagd dan wel gezakt zijn. Zo ook de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand: de geslaagde leerlingen ontvingen donderdag naast hun cijferlijst ook allemaal een roze Aletta-wimpel om thuis in de vlaggenmast te hangen. 

Ook op school zelf ging de vlag in top, dit vanwege de prachtige slagingspercentages: 100% voor de afdelingen pro, vmbo bb, vmbo kb en vwo en een percentage van 99% voor de afdelingen vmbo-tl (mavo) en havo.

Na de uitslagvergadering reden de docenten van de afdelingen vmbo en mavo in hun met roze ballonnen en wimpels versierde auto’s rond om de geslaagden het goede nieuws te brengen. Deze actie op donderdagmorgen had veel bekijks in de gemeente en werd erg gewaardeerd door zowel leerlingen als ouders.
De geslaagden havo en vwo kwamen ’s middags naar school om hun cijferlijst en wimpel op te halen. Dit volgens een strak tijdschema en met inachtneming van de veiligheidseisen van het RIVM. Nog meer blije gezichten daarna en nog meer vlaggen en roze wimpels in top in Midden-Groningen, als teken van ‘Hoera ik ben geslaagd!’. Zo ook bij Coen Solissa op de foto – geslaagd voor zijn havodiploma – en zijn trotse ouders.

Het dr. Aletta Jacobs College heeft besloten om het examenjaar – dat de geschiedenis in zal gaan als ‘corona-examenjaar’ – toch op een feestelijke manier af te sluiten.
Ineke de Roo, bestuurder/algemeen directeur van het Aletta, zegt: “Leerlingen hebben vier, vijf of zes jaar hard voor hun diploma gewerkt en ze hebben dit examenjaar niet cadeau gekregen. Er was onzekerheid en veel ging anders dan verwacht. Daarom gaan we kijken hoe we met elkaar – binnen de voorgeschreven veiligheidseisen – vorm kunnen geven aan een speciale gelegenheid waarbij de geslaagden toch naar school kunnen komen om met een feestelijke omlijsting hun diploma te tekenen.”

Onderwijsminister Arie Slob heeft in diverse persuitingen aangegeven dat het woord ‘corona-diploma’niet mag worden gebruikt. Net als mevrouw De Roo geeft hij aan dat de leerlingen voortgezet onderwijs hun diploma zeker niet cadeau hebben gekregen. Minister Slob: “Dat geeft een verkeerd beeld. Als je in deze tijd je diploma haalt, heb je juist laten zien dat je iets waard bent. Middelbare scholieren krijgen ook dit jaar een volwaardig diploma, waarmee je toegang hebt tot het mbo, hbo of de universiteit.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter