Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Wethouder Boersma treedt af

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De ChristenUnie Midden-Groningen maakt bekend dat wethouder Boersma per 1 juli aftreedt omdat hij dan de pensioengerechtigde leeftijd hoopt te bereiken en met pensioen wil gaan. De afgelopen maanden is gezocht naar een opvolger. Die is gevonden in David de Jong.

Jan Jakob is sinds 1994 ChristenUnie-raadslid en vanaf 2006 wethouder geweest in de voormalige gemeente Slochteren. Sinds 2018 is hij wethouder in de gemeente Midden-Groningen. De fractie en het bestuur zijn dankbaar voor zijn 27-jarige inzet namens de ChristenUnie voor de gemeentepolitiek.

Jan Jakob Boersma: “Ik ben blij dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de start van de gemeente Midden-Groningen. Veel werk is verzet om de beleidsbasis op orde te maken. Met name het Groen- en Wegenbeleid was een belangrijke klus. Al is de slechte financiële situatie van de gemeente bij de uitvoering hiervan erg lastig. Wel heel mooi om te zien is dat het Stadshart-Noord in Hoogezand nu echt vorm begint te krijgen. Verder ben ik erg blij dat door de middelen van het NPG een belangrijke basis is gelegd voor de aanpak van de verpauperde panden. Ik realiseer me dat het werk als wethouder nooit af is. Maar mijn pensionering per 1 juli aanstaande vind ik een mooi en natuurlijk moment om het stokje over te dragen.”

In David de Jong (1961) is een opvolger gevonden met ruime politieke en maatschappelijke ervaring. Zo was David van 1994 tot 2009 raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Groningen, bekleedde hij functies in het onderwijs en was hij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van woningstichting Talma in Hoogezand en later de opvolger ervan: Steelande Wonen.

Marco Metscher, fractievoorzitter: “We vinden het natuurlijk jammer dat we afscheid van Jan Jakob nemen. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de gemeenten heeft betekend. Tegelijk zijn we blij dat we in David een goede opvolger hebben gevonden. David is in staat verbinding te leggen tussen inwoners, raad en college. Hij heeft nu ook de tijd om zich voor een eventuele volgende periode in te werken.”

David de Jong: “Ik heb erg veel zin om inhoud te geven aan deze uitdagende nieuwe functie en zal zo snel mogelijk de ins en outs van de gemeente leren kennen.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter