Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Noordbroek: Midden-Groningen krijgt eigen gemeentelied

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Groninger troubadour Jan Henk de Groot heeft speciaal voor Midden-Groningen een lied geschreven: ‘Haart van Grunnen’. Aanleiding is de theatervoorstelling ’t Huwelijk die komende vrijdag, zaterdag en zondag wordt opgevoerd in Noordbroek. Hierin speelt de cultuur van Midden-Groningen een grote rol, en volgens regisseur Ben Smit hoort daar ook een nieuw gemeentelied bij.

Jan Henk de Groot woont in Midden-Groningen en was hierdoor de aangewezen persoon om dit lied te schrijven. Het lied is in het Gronings en met zinnen als ‘Hier ligt t laand van veen klaai zaand doar dag vannijs begunt….’ geeft het een poëtische kijk op het landschap en de mensen van Midden-Groningen. Een speciaal voor deze gelegenheid opgericht koor zal het lied tijdens de voorstelling ten gehore brengen. Tijdens de première op vrijdag 28 februari zingt Jan Henk de Groot zelf ook mee.

De voorstellingen zijn op:Vrijdag 28 februari 19:30; Zaterdag 29 februari 19:30; Zondag 1 maart 14:00. Locatie: Caféboerderij Mausel (start) en kerk Noordbroek. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter