Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Noordbroek: Versterking MFC Noordsuythoeve

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De werkzaamheden rondom het versterken en het toekomstbestendig maken van het Multi Functioneel Centrum (MFC) Noordsuythoeve in Noordbroek zijn afgerond. In het voorjaar van 2020 werd gestart met de werkzaamheden die onderdeel zijn van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. Het Scholenprogramma werkt aan veilige en toekomstbestendige scholen.

Versterking
De versterking van het Multifunctioneel Centrum Noordsuythoeve in Noordbroek is vervroegd gestart. Toen de school en het MFC vanwege Corona hun deuren moesten sluiten, kon het grootste deel van de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het versterken van het pand bestaat onder anderen uit het leggen van verbindingen tussen dak en wanden en tussen vloer en wanden. Ook zijn extra staalconstructies toegevoegd.

Toekomstbestendig
Daarnaast zijn werkzaamheden uitgevoerd die bijdragen aan een toekomstbestendig gebouw. Het gaat dan om duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het verbeteren van de ventilatie in het gebouw (frisse scholen klasse B) en het aanbrengen van kindvriendelijke akoestische wanden in de sporthal. “Ik ben er trots op dat er weer een school in onze gemeente versterkt is en toekomstbestendig is gemaakt. Dat het gebouw daarnaast ook nog eens is verduurzaamd en de sporthal er bovendien mooier en veiliger op is geworden, is echt van toegevoegde waarde,” aldus Erik Drenth, wethouder Onderwijs.

MFC Noordsuythoeve
Zowel de werkzaamheden voor de versterking als voor het toekomstbestendig maken zijn afgerond. Wel wordt in het voorjaar van 2021 in overleg met gebruikers overwogen of aanpassingen nodig zijn in de ventilatie van de sporthal.

De school heeft in samenwerking met de Ouderraad, de Dorpsadviesraad, de ton van Noordbroek en diverse ouders en vrijwilligers de buitenruimte bij het MFC verbeterd. Zo zijn er onder andere nieuwe speeltoestellen geplaatst. De werkzaamheden aan de buitenruimte zitten in de afrondende fase.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter